2022. november 6., vasárnap

Kókuszos zöldborsófőzelék, tejmentes

 Hozzávalók:


  • zöldborsó konzerv 

  • kókuszolaj
  • kókuszital
  • kókusztej
  • kókusz reszelék
  • citrom
  • cukor
  • petrezselyem




Elkészítés:

Nagyon gyorsan készül ez az étel a készen vásárolt zöldborsó konzervből.  


Kókuszolajat hevítünk.


Beletesszük a leszűrt borsót.


Megsózzuk, kevés cukrot, citromlevet és apróra vágott petrezselyem szárat adunk hozzá.
Beletesszük a citrom héját is.



Volt otthon kókusz ital, ezt is beletettem de elmaradhat, elég lesz a kókusztej is.




Egy evőkanál kókuszreszeléket szórunk bele.


További 2-3 evőkanál kókuszreszeléket összeturmixoljuk a kókusztejjel.
 




Ezzel sűrítjük be a zöldborsót.


Amint felforr, készen is van.


Vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Nagyon finom, különleges ízű főzelék.