2022. november 17., csütörtök

Sült csirkecomb lilakáposztával

 Hozzávalók:

  • csirkecomb

  • libazsír
  • bors
  • rozmaring
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • lilakáposzta
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • koktél paradicsom
  • sárgarépa


Elkészítés:


A csirkecombot mindenféleképpen elkészítve szeretjük.

A sózott, borsozott csirkecombot rozmaringgal is körbe szórjuk és kizsírozott tepsibe tesszük.

Jóféle füstölt szalonnát is tegyünk mellé.



Sárgarépa, paradicsom és zöldpaprika darabokkal fedjük be a húst.


Lilakáposzta cikkeket, fokhagymát és hagymát adunk hozzá.
Sózzuk, borsozzuk.


180 C fokos sütőben, lefedve puhára sütjük a csirkét.


Tálaláskor a káposztára locsolhatunk egy kevés balzsamecetet.








A sült csirke mellé nagyon finom köret a sült zöldség.