Hozzávalók:
- száraz bab
- borjú comb
- hagyma
- fokhagyma
- olaj/zsír
- sárgarépa
- zeller
- borjú alap vagy hús alaplé/leveskocka
- fűszerpaprika
- cayenne bors
- paradicsompüré
- rozmaring
- só
tálaláshoz lilahagyma
Elkészítés:
Nagyon szeretem a babbal készült egytálételeket.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/rozmaringos-paradicsomos-bab.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/solet-ahogy-en-szeretem.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/solet-2.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/solet-margit-modra.html
Ezúttal húsos, paradicsomos változatot készítettem.
A szárazbabot előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük a babot és annyi új, forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi.
Alaplevet, vagy leveskockát adjunk hozzá. Kicsit sózzuk meg.
Én borjú alap port tettem bele.
Főzzük puhára a babot.
A borjúhúst vágjuk fel falatnyi darabokra.
A zöldséges húst egy mélyebb pl. kacsasütő edénybe tesszük.
Nagyon jó az előzőleg beáztatott agyagedény is.