Hozzávalók:
- liba/pulykazúza
- húsos karajcsont
- libazsír/olaj
- hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- törött bors
- fűszerpaprika
- darált pritamin paprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöldborsó
- petrezselyem
Elkészítés:
Gyakran készül nálunk zöldborsóleves.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborso-leves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/bordacsontos-zoldborsoleves.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.htm
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/zoldborsos-csirkeleves.html
Ezúttal libazúza és szép húsos sertés bordacsont került bele.
A megtisztított zúzát kisebb szeletekre vágjuk.
Egy kanálka zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Fűszerpaprikát, darált pritamin paprikát adunk hozzá.
1-2 kanál vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a zúzát.
Megsózzuk, borsozzuk.
Kevés fokhagymát is tehetünk bele.
Most rátesszük a húsos csontot is.
Vízzel felöntve, lefedve főzzük.
Most kerül bele egy darabka zöldpaprika és egy paradicsom.
Amikor a zúza már megpuhult, előkészítjük a zöldségeket.
Feldaraboljuk a sárgarépát, fehérrépát.
Még egy is zöldpaprika is mehet bele.
A zöldségeket a leveshez adjuk a friss petrezselyem felét is beleszórjuk.
Negyed óra múlva a leveshez adjuk a zöldborsót.Ezúttal kész üveges borsó került bele, ezzel már nem kell tovább főzni.
Ha friss a borsó vagy mirelit, akkor azt is puhára kell főznünk.
Nagyon tartalmas, sűrű levest kapunk.
A csontról lefő a puha hús.
Aki szereti egy kis nokedlit is tehet bele.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyem levéllel.
Ezután a leves után bármilyen könnyű tésztás étel vagy sütemény illik.