Hozzávalók:
- burgonya
- hagyma
- zsír
- füstölt szalonna/bőrke/sonka
- füstölt kolbász
- lecsókolbász
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- lebbencstészta
- só
- bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
Egyszerűen elkészíthető és mindenki szereti ezt a levest.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/kolbaszos-lebbencs-leves.html
A jóféle lebbencstésztát kevés zsíron körbepirítjuk, majd félretesszük.
A megmaradt zsíron füstölt szalonnát, bőrkét és füstölt sonkadarabokat olvasztunk ki.
Majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Zöldpaprika és paradicsom is kerül bele.
Fűszerpaprika következik.Vízzel felöntjük , sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük.
Beletesszük a kockákra vágott burgonyát és puhára főzzük.
Füstölt kolbászt és lecsókolbászt is teszünk bele.
A kolbászokat karikára vágjuk.
Végül beletesszük a megpirított tésztát és azt is puhára főzzük.