Hozzávalók:
- csirke comb
- zsenge cukkini
- zsemle
- csirke/liba/kacsazsír
- hagyma
- tojás
- petrezselyem
- só
- törött bors
- ételízesítő
- zöldhagyma
- kápia paprika
- koktélparadicsom
- kapor
Elkészítés:
A tölteléket minden formájában szeretjük.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/toltott-borjuszegy.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/levesben-fott-sult-toltottcsirke.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/toltott-csirkecomb-toltott-gombaval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/toltott-dagado-es-gombas-toltelek.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/huslevesben-fott-toltott-tyuk-sutve.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/toltott-sutotok.html
Ezúttal csirkecombot és mellé cukkinit töltöttem meg.
A húst megtisztítjuk, körbesózzuk.
A bőrt egyik oldalon emeljük meg és alatta is sózzuk meg a csirkét.
Klasszikus tölteléket készítünk.A beáztatott és kinyomkodott zsemlét burgonyatörővel pépesítjük.
Sót, ételízesítőt, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.
Egy serpenyőben kevés csirke/liba vagy kacsazsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Frissen őrölt borssal ízesítjük.
A hagymát a zsemléhez adjuk.Ahány zsemle annyi tojást szoktam beletenni.
Frissítésül zöldhagyma szárat aprítunk bele.
Gyönyörű kápia paprikával színesítjük.
Gazdagon megtöltjük a csirkecombokat és kizsírozott tepsibe fektetjük.
Zsenge cukkinit is teszünk a tepsibe.
Meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket.Kaporral is megszórjuk.
Koktélparadicsommal színesítjük az ételt.
180 C fokos sütőben megsütjük a töltöttet.
Mire a csirke már puha, akkorra a cukkini is vaj puhára sül.
Gyorsan és egyszerűen készül ez a finom pecsenye és mellé az ízletes köret.