Hozzávalók:
- 4 kg zöldpaprika
- natrium benzoat
Elkészítés:
Natúr lecsó télire, amelyhez majd jóféle füstölt szalonnán hagymát dinsztelünk, beleöntjük házi lecsónkat, sót, csipet cukrot adunk és kolbásszal, virslivel gazdagítva felidézhetjük a nyár ízeit.
Készítése egyszerű és gyors.
Nem kell hozzá más csak valamennyi zöldpaprika és ehhez képest dupla mennyiségű paradicsom.
A szép egészséges paradicsomokat megmossuk,éles késsel keresztben bevágjuk.
Ezután forrásban lévő vízbe mártjuk és kb. 1 perc múlva szűrőlapáttal kiemeljük.
Így már azonnal lehúzhatjuk a héját.
Nagyobb darabokra vágjuk és fazékba téve közepes lángon főzni kezdjük.
Most előkészítjük a paprikát.
Lehetőleg színes paprikákat megmossuk, szárát, erét eltávolítjuk.
Amint a paradicsom levet ereszt máris tehetjük bele a paprikát is.
Kevergetjük, nehogy leégjen.
Ez a mennyiség nekem kettő fazékba fért el.
Amint a paprika is üveges lesz, kb. 5-8 perc alatt, máris készen vagyunk.
Azon forrón nátrium benzoátos vízzel kiöblített befőttes üvegekbe tesszük.
Késhegynyi nátrium benzoátot is teszünk a tetejére.
Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a konzervtetőt is.
Azonnal finom meleg paplanok, takarók közé tesszük és pár napig ott is maradnak.
Amikor teljesen kihűlt feltehetjük a kamra polcra.
Nekünk 14 üveg lett ebből a mennyiségből.