2020. augusztus 26., szerda

Gyoza 2.

Hozzávalók:


  • gyoza lap
  • darált hús
  • póréhagyma
  • sárgarépa
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • káposzta
  • bors
  • szójaszósz
  • szezámolaj


Elkészítés:


Most kissé másképpen készült.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gyoza.html


Készen kapható tészta lapokból készítjük.


Elkészítjük a tölteléket.
Az alaposan megmosott póréhagymát apróra vágjuk.


A sárgarépát, gyömbért, káposztát, fokhagymát lereszeljük.


Összekeverjük a darált hússal.


Kevés sót szórunk rá, mert a többi fűszer is sós.
Megborsozzuk.


Szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.


Jól összekeverjük a tölteléket.


A tésztalapokra halmozzuk a húst.


Félbehajtjuk a tésztát.


Ujjunkkal fodrosra körbecsípjük a tészta széleit.




Kevés olajon serpenyőben megpirítjuk a töltött tésztát.


Kevés forró vizet aláöntve, fedő alatt puhára főzzük a gyozákat.


A belseje ízletes, a tészta egyszerre puha és ropogós is.
Ízletes szójaszósszal, mangószósszal, gombaszósszal kínáljuk.