Hozzávalók:
- gyoza lap
- darált hús
- póréhagyma
- sárgarépa
- gyömbér
- fokhagyma
- káposzta
- só
- bors
- szójaszósz
- szezámolaj
Elkészítés:
Most kissé másképpen készült.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gyoza.html
Készen kapható tészta lapokból készítjük.
Elkészítjük a tölteléket.
Az alaposan megmosott póréhagymát apróra vágjuk.
A sárgarépát, gyömbért, káposztát, fokhagymát lereszeljük.
Összekeverjük a darált hússal.
Kevés sót szórunk rá, mert a többi fűszer is sós.
Megborsozzuk.
Szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.
Jól összekeverjük a tölteléket.
A tésztalapokra halmozzuk a húst.
Ujjunkkal fodrosra körbecsípjük a tészta széleit.
Kevés olajon serpenyőben megpirítjuk a töltött tésztát.
Kevés forró vizet aláöntve, fedő alatt puhára főzzük a gyozákat.
A belseje ízletes, a tészta egyszerre puha és ropogós is.
Ízletes szójaszósszal, mangószósszal, gombaszósszal kínáljuk.