2020. augusztus 18., kedd

Sült hasaalja 2

Hozzávalók:


  • hasaalja szalonna
  • sertészsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fokhagymapor
  • majoránna
  • sűrített paradicsom





Elkészítés:




A legfinomabb sültek közé tartozik a hasaalja.
Ízes, szaftos hús, ropogós bőrrel.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sult-hasaalja.html?m=0


Először is a szalonna bőrét bekockázzuk.

Majd bőrrel lefelé egy tepsibe fektetjük.
Fokhagymával megtűzdeljük, besózzuk és bedörzsöljük fokhagyma porral és majoránnával.


A kizsírozott tepsibe vastagon felszeletelt hagymát és fokhagymát terítünk.


Ráfektetjük bőrrel lefelé a szalonnát.
Ezt az oldalt is befűszerezzük.
A résekbe fokhagyma darabokat teszünk.


Zsírral megkenjük a bőrt.


Vízzel elkevert paradicsompürét öntünk a tepsi aljára.
Lefedjük a tepsit és 180-200 C fokon sütőben készre sütjük.


A fóliát eltávolítva rövid idő alatt szép pirosra pirítjuk a bőrt.


Legyen jó ropogós.


Melegen és hidegen is kínálhatjuk.


Szendvicsben vékonyan felszeletelve nagyon finom.
 

A kisült ízletes zsírt kenyérre kenhetjük.


Jó étvágyat!