2020. augusztus 27., csütörtök

Diós puncstorta, tej és tojásmentesen

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt

  • 15 dkg barna cukor
  • darált dió
  • darabolt dió
  • 1 cs. puncs puding (tejmentes)
  • 4 dl mandulatej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. 10 %-os ételecet
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • rum aroma
  • vanília aroma
  • baracklekvár




Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet a 15 dkg cukorral, a szódabikarbónával és a sütőporral.


Beleöntjük az olajat.


Hozzáadjuk az ecettel elkevert vizet.


Vanília aromával ízesítjük.


Kiolajozott tortaformában, 170-180 C fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.


Elkészítjük a puncs pudingot.
Mandula tejjel elkeverjük a tejmentes puncs pudingot.
Ízlés szerint cukrot, vanília aromát és rumaromát teszünk bele.


Kis lángon kevergetve sűrűre főzzük.


A pudingból félreteszünk 2-3 evőkanálnyit a torta díszítéséhez.
Hagyjuk kör alakban megdermedni.


Diót darálunk.


Ízlés szerint teszünk a darált dióból az elkészült puncs pudingba.


Kihűtjük a torta lapot.


Kettévágjuk.


Az alsó alapot megkenjük a baracklekvárral.
Célszerű a tortaformában megtölteni a tortát, mert eléggé folyékony.


Ne sajnáljuk a lekvárt!


Rákenjük a diós krém nagy részét.


Ráhelyezzük a torta másik lapját.
Azt is megkenjük lekvárral.


A megmaradt diós krémet a tortára kenjük.


A torta közepére tesszük a köralakra vágott félretett pudingot.
Hűtőben hagyjuk megszilárdulni.



Darabos dióval és porcukorral díszítjük.


Nagyon finom, szaftos torta lesz.