2020. augusztus 26., szerda

Sáfrányos, gombás zúza

Hozzávalók:


  • gomba
  • zúza
  • olaj vagy libazsír
  • hagyma
  • újhagyma
  • paradicsom
  • sáfrány/sáfrányos szeklice




Elkészítés:



Ehhez az ételhez finom a barna csiperke gomba.



Tisztítsuk meg a gombát.


Vágjuk szeletekre a gombát a szárával együtt.


Tisztítsuk meg a zúzát.
Mossuk le és vágjuk 2-3 darabra.


A zsiradékon kezdjük el dinsztelni a hagymát.


Adjuk hozzá a zúzát.


Fokhagymát aprítunk.


Rászórjuk a zúzára a paradicsommal és aprított újhagymával együtt.


Megsózzuk és sáfrányt adunk hozzá.


Kevés vizet hozzáadva tovább főzzük.


Amikor a zúza már majdnem puha beletesszük a gombát is.


Készre főzzük.


Tésztával, nokedlivel vagy rizzsel kínálhatjuk.


A sáfránytól különleges illatot és ízt kap ez a finom étel.