Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg sertészsír
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- kb. 1,5 -2 dl rizstej
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- szilva
- darált dió
- cukor
- fahéj
Elkészítés:
Ezt a süteményt tej és tojásmentesen készítettük el.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.
Amikor morzsás állagú lesz a tészta, akkor egy kevés rizstejjel összedolgozzuk.
Amennyiben nem tejmentesen készítjük, úgy kb. 2 dl tejfölt használhatunk.
Ízlés szerint cukorral, őrölt fahéjjal megszórjuk.
Reszelő vagy nokedli szaggató hátoldala tökéletesen megfelel erre a feladatra.