2020. augusztus 26., szerda

Fűszeres sült csirkeszárny

Hozzávalók:



  • csirkeszárny
  • sűrített paradicsom
  • fokhagyma
  • olíva olaj
  • ketchup
  • habanero szósz
  • mangó szósz
  • szezám olaj
  • gyömbér
  • méz
  • baracklekvár







Elkészítés:

A csirkeszárnyat számtalan módon elkészítve imádjuk.
A fűszerezést változtatva mindig más és más ízű finomságot kaphatunk.

Elkészíteni is nagyon egyszerű és főleg roppant gyors.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/fuszeres-sult-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/mezes-lekvaros-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/narancsos-mezes-csipos-csirkeszarny.html


Ezúttal az alábbi fűszereket használjuk: sűrített paradicsom, olívaolaj, fokhagyma, ketchup, habanero szósz, mangó szósz, szezám olaj, gyömbér, és méz.


Minden hozzávalót összekeverünk.


Az alaposan megtisztított szárnyakat körben jól besózzuk.


Beletesszük a fűszeres pácba.


Egy kevés baracklekvárt is adunk hozzá.


Jól belemasszírozzuk a húst a fűszerekbe, majd egy tepsibe tesszük és egy kis pohár vizet 
alátöltve 180 C fokos tepsibe tesszük.


Szép pirosra, ropogósra sütjük.