- gomba
- olaj
- hagyma
- só
- bors
- cukor
- paradicsompüré
- citrom sárga héja
- citrom leve
- bazsalikom
- babérlevél
- kakukkfű
Elkészítés:
Nagyon egyszerűen készül ez a különlegesen finom saláta.
Az apróra vágott hagymát egy kanálka olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Megtisztítjuk a gombát.
Uborkagyalun felszeleteljük.
Hozzáadjuk a hagymához.
Amikor már majdnem minden levét elfőtte, akkor fűszerezzük babérlevéllel, bazsalikommal, kakukkfűvel és frissen darált borssal.
Jóféle paradicsompürét és egy citrom lereszelt sárga héját is teszünk bele.
Megsózzuk és egy csipet cukrot is adunk hozzá.
A citrom levét is beletesszük.
Megízleljük, erőteljesen pikáns ízének kell lenni.
Hidegen sültek mellé kínáljuk, de önállóan is kitűnő vacsora.