2018. március 25., vasárnap

Rizskoch

Hozzávalók:



  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 1 dl víz
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 z. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • citrom sárga héja
  • zsemlemorzsa






Elkészítés: 



http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/szilvas-rizskoch.html?m=0

A tejbe öntjük a vizet és a rizst, beleszórjuk a csipet sót és kevergetve felforraljuk.
Gyenge tűzön főzzük míg be nem sűrűsödik.


Elzárjuk a tüzet és az edényt lefedve megvárjuk amíg a rizs teljesen felszívja a tejet.

Ezután kihűtjük.

Belekeverjük az előzőleg beáztatott, majd leszűrt mazsolát.




A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.


Elkeverjük a rizzsel.


A puha vajat is hozzáadjuk.


Egy jól megmosott citrom sárga héját lereszeljük.


Belekeverjük a rizsbe.


A tojások fehérjét kemény habbá verjük.


A hab egyharmadát jól belekeverjük a rizses masszába.


Majd a maradék habot lapát segítségével óvatosan beleforgatjuk.
Így nem törik meg a hab és levegős marad a rizs sütés közben.


Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.

Belesimítjuk a habos rizst.


A tetejét is finoman megszórjuk a zsemlemorzsával.


180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.


Langyosan a legfinomabb.


Porcukorral megszórva kínáljuk.


Hidegen is kiváló.


De az igazi házi baracklekvárral kínálva.