- sertés diója (comb)
- olaj
- füstölt szalonna
- újhagyma
- hagyma
- lila hagyma
- csemege uborka
- mustár
- törött bors
- paradicsompüré vagy ketchup
- csípős paprika
- só
Elkészítés:
A sertés comb egyik legfinomabb része a diója.
Csíkokra vágjuk és olajban megpirítjuk.
Füstölt szalonnát és újhagymát csíkokra vágunk.
Hozzáadjuk a húshoz a szalonnát.
Megsózzuk és jól megborsozzuk.
Lila hagymát, hagymát is tisztítunk.
Az újhagymával együtt a többi hagymát is a húshoz adjuk.
Mustárral ízesítjük.
Jól elkeverjük.
Beletesszük a zúzott fokhagymát is.
Végül a csíkokra vágott csemege uborka is belekerül.
Ettől válik igazán ropogóssá, üdévé a ragu.
Pici paradicsompüré vagy ketchup, illetve egy jóféle csípős paprika adja meg a végső zamatot.
Rizzsel, burgonyával kínáljuk.