2018. március 25., vasárnap

Lecsós tarhonya

Hozzávalók:



  • tarhonya
  • füstölt szalonna
  • olaj
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • csipet cukor



Elkészítés:





A lecsós tarhonyát mindig örömmel fogadja a családom.

Egy kanál olajon megsütünk pár szeletke füstölt szalonnát, ettől majd a tarhonya fenséges ízt kap.


Beleöntjük a tarhonyát és kevergetve pirítjuk.


Megsózzuk.


Felöntjük kb. dupla mennyiségű vízzel.


Fedő alatt takarék lángon készre pároljuk.


Ezalatt egy másik edényben kisütjük a maradék füstölt szalonnát.


Hozzáadjuk a hagymát.


Jöhet a zöldpaprika.


Fűszerpaprikával elkeverjük.


Paradicsomot teszünk bele.
Sózzuk és csipet cukrot is adunk bele,


Összekeverjük a tarhonyával.


Ha kell még megsózhatjuk.


Köretként fogyasztjuk.