- tarhonya
- füstölt szalonna
- olaj
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- fűszerpaprika
- csipet cukor
Elkészítés:
A lecsós tarhonyát mindig örömmel fogadja a családom.
Egy kanál olajon megsütünk pár szeletke füstölt szalonnát, ettől majd a tarhonya fenséges ízt kap.
Beleöntjük a tarhonyát és kevergetve pirítjuk.
Megsózzuk.
Felöntjük kb. dupla mennyiségű vízzel.
Ezalatt egy másik edényben kisütjük a maradék füstölt szalonnát.
Hozzáadjuk a hagymát.
Jöhet a zöldpaprika.
Fűszerpaprikával elkeverjük.
Paradicsomot teszünk bele.
Sózzuk és csipet cukrot is adunk bele,
Összekeverjük a tarhonyával.
Ha kell még megsózhatjuk.
Köretként fogyasztjuk.