- Szent Jakab kagyló
- langusztin
- vaj
- fokhagyma
- gyömbér
- édes chiliszósz
- darált pritamin paprika
- csípős ketchup
A salátához:
- kuszkusz
- rukkola
- hagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- petrezselyem
- citrom
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A kagylót lemossuk, leszárítjuk.
Lisztben megforgatjuk.
Vajban mindkét oldalát 2-2 percig pirosra sütjük.
Ne süssük tovább, mert gumissá válhat.
A visszamaradt vajba fokhagymát és gyömbért teszünk.
Darált pritamin paprikát és édes chiliszószt is adunk hozzá.
Beletesszük a langusztinokat.
Egy kevés ketchupot is teszünk bele.
Jól beleforgatjuk a mártásba és pár perc alatt készre főzzük.
Rukkolás salátával kínáltam.
Hagymát, petrezselymet, paradicsomot, zöldpaprikát vágunk apróra és a rukkolához adjuk.
Olívaolajjal, sóval és citromlével ízesítjük.
A kuszkuszt egy kevés forró vízzel leöntjük.
Megsózzuk.
Lefedve 20 perc alatt megduzzad.
Összeforgatjuk a zöldségekkel.
Még sózhatjuk és citromlével savanyíthatjuk, amennyiben szükséges.
Behűtve kínáljuk a meleg kagylóval és rákkal.