Hozzávalók:
- zöldhagyma
- vereshagyma
- tojás
- tejföl
- só
- törött bors
- kakukkfű
- reszelt sajt
- vaj
Elkészítés:
Tavasszal nem tudunk betelni a zsenge újhagymával.
Különösen az édes, kerek fejű hagymát kedveljük.
A piacon gyakran hallom, hogy a zöld szárát nem kérik a vevők.
Pedig kár eldobni, mi ezt is elfogyasztjuk nyersen vagy az ételbe belefőzve.
A zsenge zöld hagymaszárból készül ez a finom kis étel is.
A megmosott hagyma zöld részét felkarikázzuk.
A fehér részéből is tegyünk bele egy keveset, de adjunk hozzá még apróra vágott vereshagymát is.
Hintsük meg sóval, törött borssal és egy kevés kakukkfűvel.
Egy kis tálban habarjuk el a tojásokat.
Bármennyi tojást tehetünk bele, én most csak 3 db-ot adtam hozzá.
Keverjünk bele pár kanál tejfölt és bármilyen reszelt sajtot.
Egy kivajazott tűzálló tálba simítsuk bele a hagymás ragut.
Terítsük rá a sűrű tojásos masszát.
180 C fokos előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Hús mellé ehetjük köretként.
Egy tál friss salátával isteni könnyű ebéd.
Ha szeretjük, dúsíthatjuk egy kis virslivel vagy sonkával is.