- hal
- főzőtök
- fokhagyma
- paradicsom
- fokhagyma granulátum
- őrölt gyömbér
- friss gyömbér
- oregáno
- olaj
- só
Elkészítés:
Ez egy egyszerű egyben sült hal zöldségágyon sütőben sütve.
Friss és szárított fűszereket is használtam.
A megtisztított, megmosott és leszárított halakat beirdaljuk és sóval valamint a fűszerekkel kívül-belül jól befűszerezzük.
Hosszúkás kolbásztökkel készítettük, de persze bármilyen zsenge tök, cukkini jó hozzá.
A meghámozott tököt ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
A kiolajozott tepsibe tetszés szerint lerakjuk a tököt és a paradicsom karikákat.
Megszórjuk vágott fokhagymával, picit sózzuk is meg.
Végül fektessük rá a halat és arra is szórjunk fokhagymát, gyömbért.
Sütőben 180 C fokon süssük pirosra a halat.
Ezalatt a tök és a paradicsom is megpuhul.