- 1 kg gomba
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- paradicsom
- zöldpaprika
- petrezselyem
- citrom
- apró kagylótészta
- olaj
- fűszerpaprika
- só
- tejföl
Elkészítés:
Megtisztítjuk a hozzávalókat.
Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, színes zöldpaprikákat, paradicsomot és a gombát.
Egy fazékban egy kanál olajon megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát is.
Pár percig együtt sütjük a hagymával, majd a tűzről levesszük és belekeverjük a fűszerpaprikát is.
Egy kanálka vízzel elkeverjük, hogy ne égjen meg.
Most beletesszük a felszeletelt gombát és a paradicsomot és a fokhagymát.
Megsózzuk és kevés ételízesítőt is teszünk bele.
Egy kevés vizet teszünk bele és továbbfőzzük.
Citrom karikákkal ízesítjük.
Végül apró kagylótésztát főzünk bele.
Petrezselymet is adunk hozzá.
Akkor az igazi, ha jó sűrű a leves.
Jóféle tejföllel kínáljuk.