2016. október 30., vasárnap

Rakott savanyú káposzta 2.

Hozzávalók:


  • 1-1,5 kg savanyú káposzta
  • hagyma
  • darált hús
  • rizs
  • hagyma
  • olaj
  • bors
  • csipet majoránna
  • csipet őrölt kömény
  • paradicsom 
  • zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél







Elkészítés:


Szeretjük a káposztás rakott ételeket, mert nagyon könnyű készíteni, előre előkészülhetünk vele és nem utolsó sorban nagyon finomak.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/rakott-savanyu-kaposzta.html


Most kicsit másképpen készítettem.

A savanyú káposztát kicsit megvágjuk.
Ha kell, átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.


Majdnem puhára megpároljuk a rizst.
1 adag rizshez 2 adag vizet teszünk, megsózzuk, 10 percig főzzük, majd lefedve kb. 20 perc alatt megpuhul.


Egy kanálka olajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és kevergetve megpirítjuk.
Fűszerpaprikát teszünk bele.
1 kanál vízzel elkeverjük.
Apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát adunk hozzá.
Sózzuk, borsozzuk, kicsi őrölt köményt és majoránnát szórunk bele.
Főzzük készre.
Bő lével készítsük, mert a szaftja is kell a rakottasba.


Egy tepsibe tesszük a savanyú káposzta felét.

Erre rátesszük a darált hús felét.
Pár szem babérlevéllel megszórjuk.


Rásimítjuk a rizst.


Erre tegyük a maradék ragut.


Fedjük be a maradék savanyú káposztával.
A maradék pörkölt szafttal bőségesen locsoljuk meg.
Paradicsom szeletekkel rakjuk ki a tetejét.


180 C fokon sütőben süssük szép pirosra.


Tejföllel kínáljuk.