- padlizsán
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- füstölt szalonna
- olaj
- fűszerpaprika
- só
- 1 tk. cukor
- provánszi fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy lábasban üvegesre olvasztjuk az apróra vágott füstölt szalonnát.
Közben felaprítjuk a hagymát.
Rádobjuk a szalonnára és tovább pirítjuk.
Többszínű zöldpaprikát felvágunk nem túl apróra.
Lehet benne csípős is, ha szeretjük.
A hagymához keverjük a paprikát.
A megmosott padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk.
Nem kell meghámozni, ha szép zsenge a héja.
Hozzáadjuk a lecsóhoz.
Kevergetve pirítjuk tovább.
Most beletesszük a fűszerpaprikát.
Megsózzuk és egy pici cukrot is teszünk bele.
Elkeverjük és most adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot.
Egy pici provánszi fűszerkeveréket is szórunk rá.
Készre főzzük a lecsót.
A padlizsánnak nem kell túl puhának lenni, maradjon harapható.
Hasonló módon készül cukkinivel is.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-ratatouille.html
Készíthetjük vegyesen padlizsánnal és cukkinivel is.