2016. október 30., vasárnap

Lecsós padlizsán

Hozzávalók:


  • padlizsán
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • füstölt szalonna
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • 1 tk. cukor
  • provánszi fűszerkeverék 



Elkészítés:








Egy lábasban üvegesre olvasztjuk az apróra vágott füstölt szalonnát.



Közben felaprítjuk a hagymát.


Rádobjuk a szalonnára és tovább pirítjuk.


Többszínű zöldpaprikát felvágunk nem túl apróra.
Lehet benne csípős is, ha szeretjük.


A hagymához keverjük a paprikát.


A megmosott padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk.


Nem kell meghámozni, ha szép zsenge a héja.


Hozzáadjuk a lecsóhoz.


Kevergetve pirítjuk tovább.


Most beletesszük a fűszerpaprikát.


Megsózzuk és egy pici cukrot is teszünk bele.


Elkeverjük és most adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot.


Egy pici provánszi fűszerkeveréket is szórunk rá.


Készre főzzük a lecsót.
A padlizsánnak nem kell túl puhának lenni, maradjon harapható.


Hasonló módon készül cukkinivel is.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-ratatouille.html

Készíthetjük vegyesen padlizsánnal és cukkinivel is.