- pak-choi
- zöldpaprika
- pritamin paprika
- lila újhagyma
- citrom
- gyömbér
- fokhagyma
- só
- citromlé
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Hamar megszerettem a pak-choit.
Mostanában már több helyen lehet kapni és sokféle ételben felhasználhatjuk ezt a vitamindús zöldséget.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/pak-choi-salata-fekete-erdei-sonkaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/osztrigaszoszos-soba-teszta-salata-pak.html
Ezúttal köretnek készítettem.
Előkészítjük a hozzávalókat, mindent megmosunk feldarabolunk.
A pak-choit hosszában kettévágjuk.
A wokban egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük a többféle színű paprikát.
Csípőset is tehetünk bele.
Lila hagymát adunk hozzá.
Ettől finom édes lesz.
Kicsit pirítjuk, kevergetjük.
Fokhagymát és reszelt gyömbért teszünk bele.
Végül hozzáadjuk a pak-choit és azzal pár percig pirítjuk, maradjunk ress, ne puhítsuk el.
Sózzuk és citromlével ízesítsük.