- 1-1,5 kg savanyú káposzta
- hagyma
- darált hús
- rizs
- hagyma
- olaj
- só
- bors
- csipet majoránna
- csipet őrölt kömény
- paradicsom
- zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
Elkészítés:
Szeretjük a káposztás rakott ételeket, mert nagyon könnyű készíteni, előre előkészülhetünk vele és nem utolsó sorban nagyon finomak.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/rakott-savanyu-kaposzta.html
Most kicsit másképpen készítettem.
A savanyú káposztát kicsit megvágjuk.
Ha kell, átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
Majdnem puhára megpároljuk a rizst.
1 adag rizshez 2 adag vizet teszünk, megsózzuk, 10 percig főzzük, majd lefedve kb. 20 perc alatt megpuhul.
Egy kanálka olajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és kevergetve megpirítjuk.
Fűszerpaprikát teszünk bele.
1 kanál vízzel elkeverjük.
Apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát adunk hozzá.
Sózzuk, borsozzuk, kicsi őrölt köményt és majoránnát szórunk bele.
Főzzük készre.
Bő lével készítsük, mert a szaftja is kell a rakottasba.
Egy tepsibe tesszük a savanyú káposzta felét.
Erre rátesszük a darált hús felét.
Pár szem babérlevéllel megszórjuk.
Rásimítjuk a rizst.
Erre tegyük a maradék ragut.
Fedjük be a maradék savanyú káposztával.
A maradék pörkölt szafttal bőségesen locsoljuk meg.
Paradicsom szeletekkel rakjuk ki a tetejét.
180 C fokon sütőben süssük szép pirosra.
Tejföllel kínáljuk.