- pulykanyak
- hagyma
- fokhagyma
- olaj
- fűszerpaprika
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- darált pritamin paprika
- ételízesítő
- babérlevél
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- burgonya
Elkészítés:
A gulyáslevest mindenféle húsból elkészíthetjük.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/gulyas-leves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/hamis-gulyasleves.html
Különösen finom lesz, ha pulykanyakból főzzük.
Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, némi csípős paprikát, paradicsomot, darált pritamin paprikát és az őrölt köményt.
Egy fazékban kevés olajon hagymát dinsztelünk.
Beletesszük a zúzott fokhagymát, a köményt és a borsot.
Belekeverjük a darált paprikát és a fűszerpaprikát is.
Pár kanálnyi vízzel felöntjük, hogy a paprika nehogy megégjen.
Hozzáadjuk a jól megmosott és feldarabolt nyakat.
Most kerül bele a paradicsom és a paprikák is.
Jól megsózzuk, tegyünk bele néhány babérlevelet és egy kevés jóféle ételízesítőt is.
Ettől teltebb lesz az íze.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Kis lángon főzzük majdnem teljesen puhára a húst.
Tegyük hozzá a feldarabolt zöldségeket, a sárgarépát, fehérrépát, zellert.
Főzzük még úgy tíz percig.
Ekkor beletesszük a kockára feldarabolt burgonyát.
Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Kóstoljuk meg, fűszerezzünk utána, ha szükséges.
Keményre főzött galuskával gazdagítsuk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/nokedli.html
A hús leomlik a csontról.
Nagyon gazdag leves, utána már csak egy kis könnyű édességet kínáljunk.