- csirkeszárny
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- darált pritamin paprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- paradicsom
- petrezselyem
- karfiol
- tejföl
- liszt
- só
- törött bors
Elkészítés:
A karfiol leves gyakori vendég a konyhánkban.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/karfiolleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/karfiol-leves-2.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.html
Ezúttal finom falusi csirkeszárnnyal készült.
A szárnyat gondosan megtisztítjuk, lemossuk és az izületek mentén feldaraboljuk.
Egy fazékban kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd két kanál vízzel elkeverjük, hogy ne égjen meg a paprika.
Újra tűzre tesszük.
Tegyük bele a szárnyakat.
Pár percig kavargatva pirítsuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy-két gerezd fokhagyma és egy kevés darált pritamin paprika is mehet bele.
Öntsük fel kevés vízzel és főzzük tovább amíg majdnem teljesen megpuhul.
Ezalatt előkészítjük a zöldségeket.
Sárgarépát, fehérrépát, karalábét és paradicsomot vágjunk fel tetszőlegesen hasábra vagy karikára.
Tegyük a húshoz.
Öntsük fel leves mennyiségre.
10-15 perc főzés után belekerülhet a megmosott és feldarabolt karfiol is.
Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a karfiolt, mert akkor szétesik.
Egy kanálka lisztet jól elhabarunk tejföllel és vízzel, majd a leveshez adjuk.
Amint újra felforr a leves készen is van.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.