2020. július 16., csütörtök

Libaleves és zöldséges ludaskása Zsófi kedvére

Hozzávalók:


  • libaaprólék
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • hagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • zöldborsó
  • rizs
  • libazsír
  • petrezselyem



Elkészítés:


Minden liba ételt kedvelünk.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/liba-leves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/liba-es-kacsa-szarnyto-gombaval-sutve.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/ludaskasa-ii.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/ludaskasa.html

Ez egy nagyon finom recept, amelynél a ludaskásához a rizst az előzőleg elkészített libalevessel főzzük, ettől olyan zamatos.

Természetesen a maradék levest egy kevés csigatésztával elfogyasztjuk.

Liba aprólékot vásároljunk, far-hát, nyak, szárny, zúza legyen bőven benne.


Tisztítsuk meg a húst.


Mossuk le.


Egy fazékban egy kevés libazsíron dinszteljük meg a hagymát.


Tegyük bele a húsokat.


Öntsük fel vízzel sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön főzzük puhára.


Emeljük ki a puha húst és tegyük félre külön a húst és külön a levest.


Egy másik lábasban libazsíron kezdjük el dinsztelni a hagymát.


Aprítsuk fel a megtisztított zöldséget, a sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát.


Tegyük a hagymához és pár percig kavargatva pirítsuk.


Sózzuk meg és adjuk hozzá a zöldborsót is.


Öntsük fel egy kevés félretett libalevessel.


Öblítsük le a rizst.
Szűrjük le.


Adjuk a zöldségekhez.


Öntsünk hozzá még bőven a levesből.
Tegyünk bele apróra vágott zöld petrezselymet is.


Ha szükséges mindig pótoljuk a levest amíg a rizs meg nem fő.


Kóstoljunk közben, valószínűleg kell még bele só.
A rizs maradjon szaftos.


Tálaláskor adjuk mellé a félretett főtt liba húst.


Akár ki is csontozhatjuk a húst és összekeverhetjük a zöldséges rizzsel.
Ne felejtkezzünk el a maradék finom levesről sem.