2018. február 20., kedd

Liba és kacsa szárnytő gombával sütve

Hozzávalók:


  • liba és kacsa szárnytő





  • törött bors
  • fokhagyma 
  • majoránna
  • kakukkfű
  • lila hagyma
  • fahéj rúd
  • gomba 
  • ketchup




Elkészítés:



Isteni liba és kacsa szárnytövet kaptam, amelyből finom ünnepi fogást készítettem.


Lehet egyenesen a tepsibe tenni a hozzávalókat, így alig kell mosogatni.
A megtisztított húst bedörzsöljük sóval és megszórjuk borssal, kakukkfűvel és majoránnával.
Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
Köré rakjuk a megtisztított és egészben hagyott apró lila hagymát is.
Néhány egészben hagyott fahéj rudacskát is tehetünk bele.
Finom ízt ad az ételnek.
Egy kevés ketchuppal színesítjük.


Öntünk egy pohárka vizet a tepsibe, lefedjük és 180 C fokon kb. 1 órát sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított a barna csiperkét is.


Kicsit összeforgatjuk a kisült pecsenye levével.


Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.


A hús puha lesz, leomlik a csontról.
A lila hagyma édesen krémes ízű, a gomba pedig finom szaftos lesz.
                                       

Krumplipürével tálaljuk amit az ízes sült zsírral locsoljunk meg.


Jól illik hozzá a birs kompót.