2018. február 17., szombat

Csülkös, körmös bableves

Hozzávalók:
  • csülök
  • köröm
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyem
  • karalábé
  • zeller
  • fejtős bab
  • füstölt kolbász
  • liszt
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • tejföl




Elkészítés:

Nagyon tartalmas, gazdag leves.



Először külön megfőzzük a csülköt, körmöt egy hagyma, pár gerezd fokhagyma, egy zöldpaprika és egy paradicsom társaságában.



Amikor a hús puha, akkor kiemeljük a léből és egy tálba tesszük.


Kicsontozzuk a körmöt és kisebb darabokra vágjuk.


Hasonlóan felszeleteljük a csülköt is.


Tegyük félre a húsokat,


Megtisztítjuk a zöldségeket,


Feldaraboljuk.


Paradicsomot, zöldpaprikát, petrezselymet és fokhagymát vágunk apróra.


Minden zöldséget a hús főzőlevébe teszünk.


A fejtős babot szintén a levesbe tesszük.


Frissen őrölt borsot teszünk a levesbe.


Ha kell megsózzuk a levest, a petrezselymet is hozzá adjuk.


Jófajta házi kolbász is teszünk a levesbe.


Ha minden puha akkor külön kis serpenyőben kevés olajon felaprított hagymát pirítunk.


Majd adunk hozzá egy kis lisztet.


Ha jól felhabzott, akkor a tűzről levesszük.


Belekeverjük a fűszerpaprikát.


Kevés hideg vízzel felöntjük és simára keverjük.


A rántást a levesbe öntjük.


Kiforraljuk a levest.


Tejföllel kínáljuk.


Aki szereti egy kevés ecettel savanyíthatja.


Nagyon ízletes, de egyáltalán nem diétás leves.