2018. február 24., szombat

Pulykaszárny pörkölt

Hozzávalók:


  • pulykaszárny
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • zöldpaprika
  • paradicsom



Elkészítés:


Isteni pörkölt készíthető a pulyka szárnyából is.
Megtisztítjuk, megmossuk a szárnyakat, az izületek mentén háromfelé vágjuk.


Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát.
Pár kanálka vízzel elkeverjük.


Visszatesszük a lábast a tűzre és beletesszük a húst.


Jól átforgatjuk a hagymás zsírban.




A fokhagymát, paprikákat és paradicsomot apróra vágjuk és a húshoz adjuk.


Megsózzuk, borsozzuk, csipet köményt és leheletnyi majoránnát is teszünk bele.


Vizet adunk hozzá és fedő alatt puhára főzzük.


Finom szaftos húsi, leomlik a csontról.


Bármilyen köret vagy főzelék mellé  kínálhatjuk.