2018. február 22., csütörtök

Hagymás rostélyos 2

Hozzávalók:


  • marha/borjú rostélyos szelet
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • fokhagyma
  • füstölt fűszerpaprika
  • olaj





Elkészítés.




Szeretjük a marhahúst, a rostélyos gyakran szerepel a menüben:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/02/hagymas-rostelyos.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html

Az előkészített rostélyos szeleteket kicsit megsózzuk és forró olajban pirosra sütjük mindkét oldalukat.



Utána áthelyezzük egy tepsibe, bekenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk őrölt borssal, egy leheletnyi őrölt köménnyel és füstölt fűszerpaprikát szórunk rá.


Nem túl forró sütőben 10-20 percig sütjük.


Pihentetjük.




Lisztben megforgatott hagyma karikákat sütünk ki és a húsra helyezzük.


Burgonyával kínáljuk.


Csípős ecetes paprika illik hozzá.


Céklasalátával is kínálhatjuk.


Igazi ünnepi fogás.