2018. február 20., kedd

Bordacsontos zöldborsóleves

Hozzávalók:


  • sertés bordacsont
  • sertés karajcsont
  • hagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • karalábé
  • fehérítő zellerszár
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyem
  • zöldborsó
  • bors
  • ételízesítő



Elkészítés:


A zöldborsó levest imádom, bármilyen hússal, csonttal, hús nélkül szívesen tálalom.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html


Csodaszép sertés bordacsontot és karajcsontot vettem.


Jól megmossuk, kezünkkel óvatosan végigsimítjuk a vágás mentén, hogy az esetleges csontszilánkokat eltávolíthassuk.
Feldaraboljuk.


Egy fazékban kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.


Lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikát teszünk bele.


Beletesszük a csontokat.


Felöntjük vízzel, ami bőven ellepi a csontokat.
Megsózzuk és fedő alatt főzzük.


Előkészítjük a zöldségeket.
A karalábét, fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kápia paprikát.


Sárgarépát, fehérrépát, szárzellert is teszünk bele.


Mindent falatnyi darabokra vágunk.


Hozzáadjuk a zöldségeket a húshoz.
Sózzuk, kicsit megborsozzuk és egy kevés jófajta ételízesítőt is tehetünk bele.


Most tegyük bele a zöldborsót is.
Nyáron eltett fagyasztott zöldborsót használtam fel.
Ricsi segített a borsó tisztításban :)



Ha minden kész kiemeljük a húsos csontot.


Gazdagon zöldségelt ízletes leveskét kapunk.