2018. február 24., szombat

Bárány zöldborsós-májas töltelékkel

Hozzávalók:


  • bárány dagadó és borda
  • hagyma
  • zöldborsó
  • májkrém
  • zsemle
  • tojás
  • petrezselyem
  • füstölt szalonna
  • paradicsom







Elkészítés:   

A vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét összetörjük a krumplinyomóval és finom májkrémmel elkeverjük.


Apróra vágott hagymát és petrezselymet teszünk bele.


Darált pritamin paprikát és tojást adunk hozzá.


Megsózzuk,  majd belekeverjük a zöldborsót.
Tökéletesen megfelel a mélyhűtött borsó is.


Egy tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával.


Ráfektetjük a bárány húst.


Megsózzuk.
A bordába belülről tesszük a tölteléket, a dagadóra pedig a tetejére halmozzuk, mivel olyan vékony, hogy felszúrni lehetetlen.


Vastagon rákenjük a tölteléket.


A maradék hússal beterítjük.


Hagymát és paradicsomot teszünk a tetejére.
A bordára egy kis füstölt szalonna bőrt terítünk.


Egy pohárka vizet töltünk a tepsibe, majd a sütőben megsütjük.


Porhanyós báránysültet és különleges tölteléket kapunk.