2018. február 22., csütörtök

Vadas mártás

Hozzávalók:


  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • hagyma
  • zeller
  • babérlevél
  • kápia paprika
  • borókabogyó
  • bors
  • citrom 
  • mustár
  • majoránna
  • kakukkfű
  • tejföl
  • olaj 
  • cukor



Elkészítés:


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/vadas-marha.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/vadas-sziv.html



Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Megtisztítjuk a sárgarépát, fehérrépát, zellert.


A feldarabolt zöldséget a hagymához adjuk.


Kápia paprikát, citromhéjat, babérlevelet teszünk bele.


Frissen őrölt borsot, sót szórunk rá.
Borókabogyót, kakukkfüvet, majoránnát is teszünk bele.


Mustárral gazdagítjuk.


Kóstoljuk meg, legyen pikáns ízű.
Egy kevés cukor vagy édesítő is illik bele.


Ha a zöldség megpuhul, keverjünk bele sűrű tejfölt.


Húsok mellé kínáljuk, nagyon gazdag mártás.
Aki kívánja, le is passzírozhatja.