2018. február 20., kedd

Paprikás burgonya nokedlivel

Hozzávalók:
  • burgonya
  • olaj
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • darált pritamin paprika
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • liszt
  • 1-2 tojás



Elkészítés:

Ki ne szeretné a paprikás krumplit?
És ki nem rajong a nokedliért?
Ezúttal egy ételben szerepelt két kedvencünk és mondhatom osztatlan sikert aratott...

A lehető legmegszokottabb módon paprikás krumplit készítünk.


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva fűszerpaprikát teszünk bele és pár kanálnyi vízzel elkeverjük.


Beleforgatjuk a megmosott és feldarabolt burgonyát is.


Házi darált pritamint, apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot és persze jóféle füstölt kolbászt is teszünk bele. 


Elkeverjük a burgonyával.


Felöntjük vízzel.
Belekarikázzuk a kolbászt is.
Közepes tűzön főzzük az ételt.


Elkészítjük a nokedli tésztát.
A lisztet összekeverjük a tojással, megsózzuk és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű, nyúlós tésztát kapjunk.
Nem kell kidolgozni.



Ezúttal külön vízben főztem ki, de lehet egyenesen a krumplihoz is szaggatni.


Leszűrtem a nokedlit és a paprikás krumpliba kevertem.


Kevergetve összeforraljuk az ételt.
Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e.


Virslivel lehet fokozni a hatást.