2018. február 17., szombat

Tárkonyos burgonyafőzelék

Hozzávalók:


  • burgonya

  • hagyma
  • tárkonylevél
  • 1-2 db leveskocka
  • olaj
  • liszt
  • tejföl
  • ecet

Elkészítés:





Nincs is jobb a finom krumplifőzeléknél.
Hamar megvan és mindenki szereti.
Sokféleképpen készíthető.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/baberleveles-burgonyafozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kapros-krumplifozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/04/paradicsomos-burgonyafozelek-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/habart-paradicsomos-krumplifozelek.html

A megtisztított burgonyát karikára vágjuk.




A zsenge friss tárkonyt megmossuk.


A krumplit, egy nagyobb darabokra vágott hagymát és 1-2 leveskockát efy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.



Meg is sózzuk óvatosan, mert a leveskocka is már sós és beletesszük a tárkonyt is.


Amikor puhára főtt akkor készítünk egy gyenge rántást.
Az olajon kissé megfuttatjuk a lisztet, majd ha pezseg, akkor egy pohárka vízzel simára keverjük-
Beletesszük a főzelékbe.

Elkeverjük és pár percig forraljuk az ételt.


Végül behabarjuk a krumplit.
Tejfölben annyi lisztet keverünk el, amennyi még szükséges ahhoz, hogy az étel főzelék sűrűségű legyen.


A habarással már csak 1-2 percig főzzük a főzeléket.


Egy pici ecettel kellemesen savanykássá ízesítjük.
Friss tárkonylevelet is teszünk bele.


Bármilyen feltéttel kínálhatjuk.
Szerintem langyosan az igazi.