2018. február 17., szombat

Sült tarja

Hozzávalók:


  • 1 db csontos tarja egészben
  • füstölt szalonna
  • olaj
  • fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • cayenne bors
  • curry
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • hagyma





Elkészítés:


Mindenképpen csontos tarajból készítsük, mert így sokkal jobb íze lesz.

Egy kiolajozott tepsiben alulra tegyünk szalonna csíkokat.
Használjuk fel a szalonna bőrkét is.

Ágyazzunk meg fokhagyma gerezdekkel is.


A megmosott húst leszárítjuk és először a hús alját fűszerezzük be sóval,


Majd dörzsöljük be cayenne borssal, őrölt köménnyel és curry porral.
A curryvel bánjunk csínján, mert nagyon intenzív az íze, könnyen túlfűszerezhetjük a pecsenyét.


Ráhelyezzük a szalonnára.


Több helyen éles kiskéssel beleszúrunk és megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel.


Végül a hús tetejét is befűszerezzük.


Jóféle füstölt szalonna szeletekkel betakarjuk a húst.


Zöldpaprikát is teszünk rá és köré is a tepsibe.


Paradicsom darabokat is szórunk mellé.


Negyedelt hagyma is kerül bele.


Egy pohár vizet öntünk a tepsibe, alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben készre sütjük.


Egyszer-kétszer kukkantsunk rá sütés közben, locsolgassuk is meg a levével.


Ünnepi sültnek is tálalhatjuk.


A tepsi aljára sült zsírt és a krémesre sült hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot kenyérre kenjük és egy vékony szelet hússal a legfinomabb szendvicset készíthetjük.


A sülthöz bármilyen saláta vagy savanyúság illik.


Főzelékhez is adhatjuk.
Én majonézes krumplisaláta mellé szeretem a legjobban.