2020. július 17., péntek

Endíviás burgonya

Hozzávalók:


  • endívia saláta
  • olíva olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • világos szója szósz
  • szezám olaj
  • rizsecet
  • burgonya






Elkészítés:

Finom, friss endívia salátával ízesítettük a főtt burgonyát.


Mossuk meg a salátát


és tépjük nagyobb darabokra.


Egy lábasban kevés olajon pirítsuk a hagymát.


Akkor jó, ha jól átsült a hagyma.
Tegyünk bele zúzott fokhagymát és azzal is hevítsük át.


Mehet bele a saláta.


Világos szójaszósszal és gondolatnyi szezám olajjal ízesítsük.


Rizsecettel vagy borecettel tegyük pikánsan savanykássá.


Sózzuk is meg.
Amint a saláta összefonnyad készen is van.



Sós vízben előzetesen megfőzött burgonyát adunk hozzá.


Krumplitörővel kissé összenyomjuk a burgonyát, de nem kell püré állagúra törni.


Kóstoljuk meg és sózzuk még, ha szükséges.
Bármilyen sült mellé kitűnő pikáns köret.