- kakashús
- hagyma
- zsír
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- paradicsom
- zöldpaprika
- zöldborsó
- só
Elkészítés:
Örök kedvenc a zöldborsóleves.
Készíthetjük bármilyen hússal vagy hús nélkül is, friss borsóból vagy mélyhűtött borsóból...
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/zoldborsos-kakasleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborso-leves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/zoldborsos-csirkeleves.html?m=1
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/zoldborsoleves-maskepp.html
Most kakaska került a fazékba.
Vettem még hozzá plusz zúzát és taréjt is.
A kakast megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
Egy fazékban csirkezsíron kiolvasztjuk a húsról levagdosott háj darabokat.
Beletesszük az apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd a tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát.
Két kanál vízzel elkeverjük, hogy nehogy megégjen.
Beletesszük a húst is a fazékba.
Egy-két percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel.
Megsózzuk és lassú tűzön főzzük.
Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket is.
Sárgarépa. fehérrépa, zeller, karalábé, paradicsom, zöldpaprika kerül bele.
Mehet bele a zöldborsó.
Most a télire eltett, fagyasztott borsót tettem bele, amit nem kell felolvasztani előtte.
Ekkor tegyük bele a csirke vagy kakas májat is, ennek elég pár perc főzés is, így nem lesz kemény, száraz.
Finom, sűrű leves lesz.
Külön ínyenc falat benne a taréj.
Jó étvágyat!