2020. július 14., kedd

Zöldborsós kakasleves 2

Hozzávalók:

  • kakashús
  • hagyma
  • zsír
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • zöldborsó





Elkészítés:

Örök kedvenc a zöldborsóleves.

Készíthetjük bármilyen hússal vagy hús nélkül is, friss borsóból vagy mélyhűtött borsóból...

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/zoldborsos-kakasleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/bordacsontos-zoldborsoleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborso-leves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/zoldborsos-csirkeleves.html?m=1

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/zoldborsoleves-maskepp.html

Most kakaska került a fazékba.
Vettem még hozzá plusz zúzát és taréjt is.


A kakast megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.


Egy fazékban csirkezsíron kiolvasztjuk a húsról levagdosott háj darabokat.
Beletesszük az apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd a tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát.
Két kanál vízzel elkeverjük, hogy nehogy megégjen.


Beletesszük a húst is a fazékba.




Egy-két percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel.


Megsózzuk és lassú tűzön főzzük.


Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket is.


Sárgarépa. fehérrépa, zeller, karalábé, paradicsom, zöldpaprika kerül bele.


Mehet bele a zöldborsó.
Most a télire eltett, fagyasztott borsót tettem bele, amit nem kell felolvasztani előtte.


Ekkor tegyük bele a csirke vagy kakas májat is, ennek elég pár perc főzés is, így nem lesz kemény, száraz.


Finom, sűrű leves lesz.


Külön ínyenc falat benne a taréj.


Jó étvágyat!