2021. október 13., szerda

Lecsós Juliska bab

 Hozzávalók:


  • Juliska bab

  • olaj/zsír
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • cukor
  • tejföl




Elkészítés:

Imádom a Juliska zöldbabot.

Sajnos idén alig termett ilyen bab, és azt is hihetetlenül drágán árulták a piacon.


Nagyon egyszerű, gyors étel, amelyet mindenkinek szívből ajánlok.


A zsenge babot megmossuk és a két végét lecsípjük. 


Feldaraboljuk.
Én kézzel szoktam eltörni.


Egy pici zsíron vagy olajon hagymát dinsztelünk, zöldpaprikát is adunk hozzá, majd beletesszük a zöldbabot.


Megsózzuk és fűszerpaprikát szórunk rá.


Beletesszük a feldarabolt paradicsomot is.
Egy gondolatnyi cukrot is tegyünk bele a savasság miatt.


Puhára főzzük a babot.


Ez az étel jó szaftos a lecsós készítési mód miatt.


Sok tejföllel és ropogós kenyérrel az igazi.