Hozzávalók:
- 4 tojás
- 35 dkg liszt
- 1/2 l tej
- só
- pici cukor
- 2 ek olaj
- 75 dkg házi krémsajt
- 1/2 fej vöröshagyma
- sok petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor
- 1 csokor snidling
- 1 csokor újhagyma zöldje
- pici citromlé
- só
- 15 dkg gépsonka
- 1-2 marék fekete olajbogyó
- 2 db piros színű kápia paprika
- 2 db zöld színű paprika
Elkészítés:
Ez a
mennyiség 2 tekercs elkészítéséhez elég.
Először egy
sűrű palacsintatésztát keverünk simára a lisztből, tojásból, tejből.
Pici sót és
cukrot is teszünk bele.
Két tepsit
kibélelünk alufóliával, amit jól kiolajozunk.
A tésztát
elosztjuk a két tepsiben és forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük a tésztát.
Ellenőrizzük,
hogy megsült-e.
Felpúposodik
több helyen is, de ez így jó.
Esetleg meg
lehet szurkálni egy késsel.
Kivesszük a
sütőből és 1 percet hűlni hagyjuk.
Majd
lefejtjük róla a fóliát.
Ha nem
olajoztuk ki rendesen, akkor ráragad, de semmi baj, türelmesen le kell róla
kapirgálni ...
Még
langyosan feltekerjük, ahogy a piskóta tekercset, és úgy hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük
a krémet:
Lehet készen
vásárolt krémsajtból is, én eddig ezzel készítettem, de idén magam csináltam
meg a házi krémsajtomat is.
A krémsajt
bejegyzésnél részletesen leírtam, hogy mennyire egyszerűen készül az a
finomság.
A zöld
fűszereket, a petrezselymet, kaprot, snidlinget, újhagyma zöldjét jól megmossuk
és aprítógépben a hagymával együtt apróra összevágjuk.
Beletesszük
a sajtkrémbe, jól összekeverjük és sózzuk, citromlével ízesítjük.
Finom pikáns
legyen.
Tegyük a
hűtőbe kicsit megkeményedni.
Töltsük meg
a palacsintákat:
A
palacsintákat szétnyitjuk és megkenjük a krémsajttal.
A
sonkaszeletekkel beborítjuk a tésztát.
Legalulra
egy sorban, szorosan egymás mellé fekete olajbogyót teszünk,
ez lesz majd
a tekercs közepén.
Egyet
hajtunk a tekercsen, majd hosszában
rárakosgatjuk a színes zöldpaprikákat.
Végül
szorosan feltekerjük a roládot, a hajtott vége legyen alul.
A külső
felét is alaposan megkenjük a krémmel.
Tegyük a
hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Ha már
kemény, akkor megdíszíthetjük sonka szeletekkel, apróra vágott snidlinggel,
uborkával, paradicsommal, olajbogyóval stb.
Ujjnyi
vastagra szeletelve tálaljuk.
Bármilyen töltelékkel megtölthetjük a tekercseket.
Nagyon finom a rántottás, sonkás töltelék is.