2013. augusztus 15., csütörtök

Gombás sült csirke

Hozzávalók:

  • csirkecomb
  • kis fej hagyma
  • 75 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • olaj






Elkészítés:  

Elkészítjük a gombát.


Egy ek. olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnával megszórjuk.


A megtisztított, megmosott csirkecombokat megtöröljük és a bőrét kezünkkel egyik oldalán fellazítjuk.
A bőre alatt és felette is megsózzuk, borsozzuk a combokat.


Jó bőven halmozunk a gombából a csirke bőre alá.
A fokhagymát vékony lemezkékre vágjuk és azt is a csirkére szórjuk.
Kevés majoránnával  megszórjuk a csirkéket és visszaigazítjuk a bőrt.

Kiolajozott tepsibe helyezzük a húsokat, szorosan egymás mellé.
A maradék gombát a hús mellé tesszük.
A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és a húsra szórjuk.


Szép színű fűszerpaprikával megszórjuk és egy pohár vizet öntünk a hús alá.


Alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük.
Ha szükséges, a fóliát lefedve 5-10 perc alatt szép ropogósra pirítjuk.