2013. augusztus 15., csütörtök

Padlizsános, húsos rakott tészta

Hozzávalók:


  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • 3 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 0,5 kg spagetti
  • tejföl
  • kevés sajt
  • olaj


Elkészítés:

A spagettit kifőzzük, leszűrjük, sózzuk és egy kevés olajjal összekeverjük.



A darált húsból pörköltet készítünk.
2 ek. olajon üvegesre pároljuk a hagymát, beletesszük a darált húst, kevergetve megpirítjuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a nagyon apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk és egy pici majoránnát is adunk hozzá.
Megszórjuk a fűszerpaprikával.


Egy kevés vízzel puhára főzzük.


Most a megmosott és vékony szeletekre vágott padlizsánt a grill sütőedényünkben kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára sütjük.


Ugyanígy készítjük el a cukkinit is.



Egy kiolajozott tepsibe rakjuk a tészta felét.


Sorban ráfektetjük a padlizsánokat.


Picit sózzuk.
Jöhet rá a hús.


Kevés sajtot teszünk rá, rárakjuk a cukkinit is.


Egy kicsit megtejfölözzük.


Rásimítjuk a maradék tésztát és forró sütőben szép ropogós pirosra sütjük.





Zöldsalátával, kovászos uborkával kínáltam.