- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- 3 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 0,5 kg spagetti
- tejföl
- kevés sajt
- olaj
- só
Elkészítés:
A spagettit kifőzzük, leszűrjük, sózzuk és egy kevés olajjal összekeverjük.
A darált húsból pörköltet készítünk.
2 ek. olajon üvegesre pároljuk a hagymát, beletesszük a darált húst,
kevergetve megpirítjuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a nagyon apró
kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk és egy pici majoránnát is adunk hozzá.
Megszórjuk a fűszerpaprikával.
Egy kevés vízzel puhára főzzük.
Most a megmosott és vékony szeletekre vágott padlizsánt a grill sütőedényünkben kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
Ugyanígy készítjük el a cukkinit is.
Egy kiolajozott tepsibe rakjuk a tészta felét.
Sorban ráfektetjük a padlizsánokat.
Picit sózzuk.
Jöhet rá a hús.
Kevés sajtot teszünk rá, rárakjuk a cukkinit is.
Egy kicsit megtejfölözzük.
Rásimítjuk a maradék tésztát és forró sütőben szép ropogós pirosra sütjük.
Zöldsalátával, kovászos uborkával kínáltam.