2013. augusztus 15., csütörtök

Szilvás sültcsirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • bors
  • gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • füstölt szalonna szeletek
  • szegfűbors
  • fahéjrúd
  • kakukkfű
  • olaj
  • 2-3 ek. szilvadzsem vagy lekvár




Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csirkecombot megtöröljük.
Bőrét egyik oldalon meglazítjuk és alatta is megsózzuk a húst.


Egy kiolajozott tepsibe tesszük a combokat és a bőre alá bedugdossuk a füstölt szalonnát, a vékony lemezkékké vágott fokhagymát, és gyömbért végül a magozott, felezett szilvákat.


Kakukkfűvel megszórjuk a húst.
Köré dobjuk a szegfűborsot, a maradék szilvát és a fahéjrudat.


A szilvalekvárt egy kevéske vízzel felhígítjuk és a húsra kanalazzuk.


Alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük.


Nagyon finom, illatos, zamatos húst kapunk.