- csirkecomb
- só
- bors
- gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- füstölt szalonna szeletek
- szegfűbors
- fahéjrúd
- kakukkfű
- olaj
- 2-3 ek. szilvadzsem vagy lekvár
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkecombot megtöröljük.
Bőrét egyik oldalon meglazítjuk és alatta is megsózzuk a húst.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük a combokat és a bőre alá bedugdossuk a füstölt szalonnát, a vékony lemezkékké vágott fokhagymát, és gyömbért végül a magozott, felezett szilvákat.
Kakukkfűvel megszórjuk a húst.
Köré dobjuk a szegfűborsot, a maradék szilvát és a fahéjrudat.
A szilvalekvárt egy kevéske vízzel felhígítjuk és a húsra kanalazzuk.
Alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük.
Nagyon finom, illatos, zamatos húst kapunk.