- csirkecomb
- kis fej hagyma
- 75 dkg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- fűszerpaprika
- olaj
Elkészítés:
Elkészítjük a gombát.
Egy ek. olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnával megszórjuk.
A megtisztított, megmosott csirkecombokat megtöröljük és a bőrét kezünkkel egyik oldalán fellazítjuk.
A bőre alatt és felette is megsózzuk, borsozzuk a combokat.
Jó bőven halmozunk a gombából a csirke bőre alá.
A fokhagymát vékony lemezkékre vágjuk és azt is a csirkére szórjuk.
Kevés majoránnával megszórjuk a csirkéket és visszaigazítjuk a bőrt.
Kiolajozott tepsibe helyezzük a húsokat, szorosan egymás mellé.
A maradék gombát a hús mellé tesszük.
A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és a húsra szórjuk.
Szép színű fűszerpaprikával megszórjuk és egy pohár vizet öntünk a hús alá.
Alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük.
Ha szükséges, a fóliát lefedve 5-10 perc alatt szép ropogósra pirítjuk.