Hozzávalók:
- burgonya
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- csillagánizs
- só
- őrölt bors
- majoránna
- sűrített paradicsom
- tej
- vaj
- szerecsendió
- sajt
Elkészítés:
Francia specialitás, amit anno Párizsban a gyerekeim az iskolai menzán szerettek meg.
Nagyon finom étel, érdemes kipróbálni.
Előre elkészíthetjük és csak gyorsan megsütjük, ha tálalunk.
Nem utolsó szempont, hogy kitűnően felhasználhatjuk a maradék ragut vagy krumplipürét.
Egy húsos ragut készítünk, mint ahogy a bolognaihoz is szoktunk.
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a darált húst.
Amint a húst kevergetve körbepirítottuk, hozzáadjuk a reszelt répát, zúzott fokhagymát.
Törött bors, majoránna, só, paradicsom püré és csillagánizs kerül még bele.
Egy mélyebb jénai vagy más tűzálló edénybe terítjük a húst.
Időközben elkészítettük a burgonyát is.
A megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
A leszűrt burgonyát vajjal keverjük simára.
Kevés forró tejet is teszünk bele.
A reszelt sajtot a burgonyához adjuk.
Kóstoljuk meg és, ha szükséges, sózzuk.
A lágy krémet simítsuk a húsos ragura.
180 C fokos sütőben süssük át, amíg a teteje szép színt nem kap.