Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagy kedvencünk a palacsinta tekercs különféle sós ízesítéssel.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/lazacos-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/zoldfuszeres-sajtkremes-tekercs.html
Krémsajtot vásárolunk vagy készítünk magunk is.
Hihetetlenül egyszerű a krémsajt előállítása, csak tejföl és joghurt szükséges hozzá.
lásd: http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/kremsajt.html
Kaporral, petrezselyemmel, újhagymaszárral, sóval, pici citromlével illatos zöld fűszerkrémet készítünk egy késes aprítóban.
Összekeverjük a krémsajt nagyobbik felével.
Egy kisebb adagot félreteszünk.
Illatos nagyon friss krémet kapunk.
A tepsiben megsütött palacsintát kitekerjük és megkenjük a zöld krémmel.
Füstölt lazac szeleteket terítünk rá.
Hosszában az egyik szélére csemege uborkákat helyezünk, innen kezdjük meg a feltekerést.
A másik oldalra citromszeleteket és kapor levélkéket teszünk.
Az uborkák mellé szép zöld paprika szeleteket állítunk.
Elkezdjük feltekerni a palacsintát.
Tekerés közben mindig jó vastagon megkenjük az oldalát.
Ha körbetekertük, akkor már csak díszíteni kell.
Füstölt lazac rózsákkal, petrezselyemmel, koktélparadicsommal megrakjuk a tetejét.
A másik tekercset is kiterítjük, megkenjük a zöld krémmel és gépsonka szeleteket terítünk rá.
A hosszabbik oldalra sajt darabokat, piros színű kaliforniai paprika csíkokat és kapor levélkéket teszünk.
Feltekerjük a palacsintát, folyamatosan kenjük a zöld krémmel és színes zöldpaprika darabkákkal szórjuk.
Ha feltekertük, akkor a kimaradt fehér krémmel kenjük be a külsejét.
Ezt is feldíszítjük tetszés szerint koktélparadicsommal, retekkel, színes zöldpaprika darabokkal, snidlinggel és kaporral.
Büféasztalunk egyik finom és rendkívül dekoratív finomsága lehet.
Hűtsük be és felszeletelve kínáljuk.
- krémsajt
- vagy tejföl +joghurt
- zöldhagyma
- petrezselyem
- kapor
- füstölt lazac
- csemege uborka
- citrom
- zöldpaprika
- koktélparadicsom
- gépsonka
- sajt
- zöldpaprika
- kaliforniai vagy kápia paprika
- retek
- snidling
- só
Elkészítés:
Nagy kedvencünk a palacsinta tekercs különféle sós ízesítéssel.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/lazacos-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/zoldfuszeres-sajtkremes-tekercs.html
Krémsajtot vásárolunk vagy készítünk magunk is.
Hihetetlenül egyszerű a krémsajt előállítása, csak tejföl és joghurt szükséges hozzá.
lásd: http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/kremsajt.html
Kaporral, petrezselyemmel, újhagymaszárral, sóval, pici citromlével illatos zöld fűszerkrémet készítünk egy késes aprítóban.
Összekeverjük a krémsajt nagyobbik felével.
Egy kisebb adagot félreteszünk.
Illatos nagyon friss krémet kapunk.
A tepsiben megsütött palacsintát kitekerjük és megkenjük a zöld krémmel.
Füstölt lazac szeleteket terítünk rá.
Hosszában az egyik szélére csemege uborkákat helyezünk, innen kezdjük meg a feltekerést.
A másik oldalra citromszeleteket és kapor levélkéket teszünk.
Az uborkák mellé szép zöld paprika szeleteket állítunk.
Elkezdjük feltekerni a palacsintát.
Tekerés közben mindig jó vastagon megkenjük az oldalát.
Ha körbetekertük, akkor már csak díszíteni kell.
Füstölt lazac rózsákkal, petrezselyemmel, koktélparadicsommal megrakjuk a tetejét.
A másik tekercset is kiterítjük, megkenjük a zöld krémmel és gépsonka szeleteket terítünk rá.
A hosszabbik oldalra sajt darabokat, piros színű kaliforniai paprika csíkokat és kapor levélkéket teszünk.
Feltekerjük a palacsintát, folyamatosan kenjük a zöld krémmel és színes zöldpaprika darabkákkal szórjuk.
Ha feltekertük, akkor a kimaradt fehér krémmel kenjük be a külsejét.
Ezt is feldíszítjük tetszés szerint koktélparadicsommal, retekkel, színes zöldpaprika darabokkal, snidlinggel és kaporral.
Büféasztalunk egyik finom és rendkívül dekoratív finomsága lehet.
Hűtsük be és felszeletelve kínáljuk.