2020. március 30., hétfő

Krémsajtos palacsinta tekercsek

Hozzávalók:


  • krémsajt 
  •  vagy tejföl +joghurt
  • zöldhagyma
  • petrezselyem 
  • kapor
  • füstölt lazac
  • csemege uborka
  • citrom
  • zöldpaprika
  • koktélparadicsom
  • gépsonka
  • sajt
  • zöldpaprika
  • kaliforniai vagy kápia paprika
  • retek
  • snidling



Elkészítés:

Nagy kedvencünk a palacsinta tekercs különféle sós ízesítéssel.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/lazacos-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/zoldfuszeres-sajtkremes-tekercs.html

Krémsajtot vásárolunk vagy készítünk magunk is.
Hihetetlenül egyszerű a krémsajt előállítása, csak tejföl és joghurt szükséges hozzá.
lásd: http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/kremsajt.html


Kaporral, petrezselyemmel, újhagymaszárral, sóval, pici citromlével illatos zöld fűszerkrémet készítünk egy késes aprítóban.


Összekeverjük a krémsajt nagyobbik felével.
Egy kisebb adagot félreteszünk.


Illatos nagyon friss krémet kapunk.


A tepsiben megsütött palacsintát kitekerjük és megkenjük a zöld krémmel.
Füstölt lazac szeleteket terítünk rá.
Hosszában az egyik szélére csemege uborkákat helyezünk, innen kezdjük meg a feltekerést.


A másik oldalra citromszeleteket és kapor levélkéket teszünk.


Az uborkák mellé szép zöld paprika szeleteket állítunk.


Elkezdjük feltekerni a palacsintát.


Tekerés közben mindig jó vastagon megkenjük az oldalát.


Ha körbetekertük, akkor már csak díszíteni kell.


Füstölt lazac rózsákkal, petrezselyemmel, koktélparadicsommal megrakjuk a tetejét.




A másik tekercset is kiterítjük, megkenjük a zöld krémmel és gépsonka szeleteket terítünk rá.


A hosszabbik oldalra sajt darabokat, piros színű kaliforniai paprika csíkokat és kapor levélkéket teszünk.

Feltekerjük a palacsintát, folyamatosan kenjük a zöld krémmel és színes zöldpaprika darabkákkal szórjuk.


Ha feltekertük, akkor a kimaradt fehér krémmel kenjük be a külsejét.


Ezt is feldíszítjük tetszés szerint koktélparadicsommal, retekkel, színes zöldpaprika darabokkal, snidlinggel és kaporral.


Büféasztalunk egyik finom és rendkívül dekoratív  finomsága lehet.


Hűtsük be és felszeletelve kínáljuk.




Kolbászos, cukkinis muffin

Hozzávalók:


  • cukkini
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • füstölt kolbász
  • kapor
  • tojás
  • őrölt bors















Elkészítés:

Igazából ez egy pillanatok alatt elkészíthető tojáslepény és nem muffin, mert nincs benne liszt.

Jóféle zsíron füstölt szalonnát izzasztunk.


Megmosott cukkinit apróra vágunk.


A cukkinit a zsírba tesszük, megsózzuk, megszórjuk vágott kaporral és pár perc alatt éppen csak rugalmasra sütjük.


Egy szilikon formát kizsírozunk és  apróra vágott füstölt kolbászt szórunk bele.


Ráhalmozzuk a kapros cukkinit.




Tojást habarunk.


A felvert tojást rákanalazzuk a cukkinire.
Őrölt borssal megszórjuk a tetejét.


Egy lapos tepsire/sütőlapra helyezzük a formát, így könnyen mozgathatjuk.
180 C fokon sütőben pár perc alatt készre sütjük.


Salátával, paradicsommal, zöldpaprikával, uborkával kínálva nagyszerű falatka.
Munkahelyre is könnyen elvihetjük.





Cukkinis vagdalt

Hozzávalók:


  • darált hús
  • cukkini
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • tojás
  • petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • olaj





Elkészítés:



Ez egy finom fasírt, amit a cukkini dob fel.

A megtisztított cukkinit kicsi csíkokra reszeljük.


Hagymát, fokhagymát vágunk apróra.


A cukkinit összekeverjük a hagymákkal.


Hozzáadjuk a darált húst.


Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük.
Belekeverünk 1-2 tojást.


Sok-sok vágott petrezselyem is kerül bele.


Kevés zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.


Úgy is készíthetjük, hogy a massza egy részét sütőformába simítjuk és a sütőben sütjük ki.


Sült füstölt szalonnával, sült zöldségekkel tálaljuk.


A képen sült padlizsán és gombás fasírt is van.




Áfonyával és málnával is megbolondíthatjuk.




2020. március 29., vasárnap

Rántott tök és cukkini

Hozzávalók:


  • zsenge tök
  • cukkini
  • kapor
  • tojás
  • olaj








Elkészítés:

Könnyű és nagyon ízletes fogás a rántott zöldség.
Tök és cukkini ideális alapanyagok.
Nem használunk prézlit, így kevesebb kalóriát tálalhatunk.







A megtisztított tököket tetszőleges szeletekre, karikákra vágjuk fel.




Megsózzuk és rögtön megforgatjuk a felvert tojásban.
A tojásba is tegyünk egy kevés sót.


Bő olajban süssük ki a zöldséget.


A megsült szeletek közé szórjunk apróra vágott friss kaprot.






Bármilyen salátával kínálhatjuk.